torsdag den 29. oktober 2009
Hjemmesiden
Så er selve hjemmesiden færdig så skal der bare laves de forskellige applikationer og ligges op. Der er lavet fire links fra hjemmesiden som linker til 4 html sider som ikke er lavet endnu. De fire sider åbner i nye vinduer.
dating.html (dating applikationen)
boern.html (børne skattejagten)
voksen.html (voksen skattejagten)
morfar.html (morfar podwalken)
De skal bare puttes i samme mappe som denne html.
tirsdag den 27. oktober 2009
"Morfar-Walk"
· Billede / animation af hovedindgangen med fyrværkeri over.
INFO-SPEAK:
Velkommen til Københavns ældste, største, smukkeste og mest romantiske forlystelsespark med oplevelser til både legebarnet, ørerne, smagsløgnene og blomsterelskerne.
Min morfar og jeg, vil nu tage dig med en tur igennem Tivoli.
· Stemningsmusik
INFO-SPEAK:
Gå til den store hovedindgang på Vesterbrogade! Og lad eventyret begynde!
STOP-START
· Billede / animation
MORFAR-SPEAK:
Tivolis historie begynder i 1843.
Grundlæggeren, Georg Carstensen, fik Chr. VIIIs tilladelse allerede i 1841. Året efter lykkedes det at få lov at anlægge forlystelseshaven i København, lige uden for voldene. 1. maj 1843 begyndte byggeriet på grunden og 15. august samme år slog Tivoli portene op for første gang.
Tivoli blev en øjeblikkelig succes. 175.000 gæster besøgte Tivoli i den første, korte sæson. En af gæsterne var H.C. Andersen, der kom den sidste aften i sæsonen, den 11. oktober. Her blev han inspireret til beskrivelsen af kejserens have i det han i sin dagbog kalder "mit kinesiske eventyr", Nattergalen. I dag har Tivoli mere end 4,5 millioner gæster pr. år fordelt på tre sæsoner.
Tivoli adskiller sig fra andre forlystelsesparker ved at have mange indgange, så der er let adgang til haven fra alle dele af København. Men i begyndelsen var der blot hovedindgangen, der lå præcis, hvor den ligger i dag.
Det smukke hovedindgang du nu står ved, var ved åbningen af Tivoli en beskeden træport. Denne blev dog i 1890 afløste af den nuværende orientalske portal, tegnet af arkitekterne Richardt Bergmann og Emil Blichfeldt.
INFO-SPEAK:
Følg kortet, og gå til pantomimeteateret.
STOP-START
· Billede af Harlekin og Columbine på scenen.
MORFAR-SPEAK:
Bag påfuglehalens forunderlige farvespil gemmer sig eventyret om kærligheden og klovneriet, om glæden og gøglet, om drømmen og dansen.
Når tæppet går, befinder vi os et sted i det gamle København, hjemme hos bedsteborgeren Kassander, der bor alene med sin smukke datter, Columbine. Hvor hendes mor er blevet af, vides ikke. Til at hjælpe sig har Kassander sin tjener, Pjerrot; hvid i hovedet som den klovn, han i virkeligheden er. Kassander kæmper bestandigt mod Harlekin - en maskeret og højst charmerende bandit uden mange penge på lommen, men med stor kærlighed til Columbine, og ofte med gode forbindelser til enten en venligtsindet troldmand eller en fe.
Musikken er af Strauss, Mozart og Gounod - og selvfølgelig af H.C. Lumbye, der engang var musikdirektør i Tivoli. Musikken er valgt, så den bedst muligt kan understøtte historien og bevægelserne i den enkelte pantomime.
Pantomimeteatret er med det særlige fortæppe formet som en påfugls hale formentlig det eneste teater i verden, hvor tæppet går ned, når det går op. Med alle sine kineserier og fantasifulde udsmykninger er det den perfekte ramme om en række eventyrlige forestillinger, hvor det gode altid sejre til sidst.
Intet andet sted i verden finder man et teater magen til Pantomimeteatret. Det samme gælder for teatrets klassiske pantomimeforestillinger. De ældste af dem repræsenterer en ubrudt dansk tradition på mere end 200 år.
I alt er der bevaret 16 forskellige forestillinger, der spilles løbende. og hver sommer er de på scenen mere end 300 gange, til glæde for havens gæster. Fælles for dem alle er, at de unge elskende, Harlekin og Columbine, kæmper for kærlighed, mens Columbines far, Kassander, og hans tjener, den hvide Pjerrot, gør alt hvad de kan for at forhindre det.
Men pantomimeteatret er også mere end klassiske pantomimer, idet der siden 1911 regelmæssigt har været opført balletter på teatret, gerne med historier fra Tivoli eller eventyrets verden. Ikke mindst H.C. Andersen har været flittigt benyttet som forlæg.
Pantomimeteatret er et stykke kulturhistorie hvor kunsten lever og videreudvikler sig. Det er et sted, hvor vi alle kan dele eventyrets glæder sammen.
· Stemnings musik / billede.
INFO-SPEAK:
Hvad sker der bag påfugletæppet? Hvordan fungerer det gamle kulissesystem? Kom med ned i kælderen og få demonstreret, hvordan påfuglen virker. Se de mange ældgamle rekvisitter tæt på. Få et kig ned i Pjerrots store sminkekasse. Eller prøv et dansetrin på den skrå scene – og den ér virkelig skrå!
Hver onsdag kl. 17.00 viser vi rundt og fortæller historien om pantomimetraditionen i Danmark, dansernes hverdag og det tekniske apparat, hvor alt foregår ved håndkraft.Rundvisningen varer ca. en time.Ønsker du information om hvornår der er forestillinger, kan du finde det på plakatsøjlen, til venstre for scenen.
· Stemnings musik / og måske et billede af plakatsøjlen.
Gå nu til den store scene ved plænen!
STOP-START
INFO-SPEAK:
Du står nu på plænen som er beliggende midt mellem hovedindgangen og Tivolis Koncertsal. På den åbne plads er der en kapacitet til det helt store publikum.
Her kan du udover de mange rockkoncerter, som i sommersæsonen udspiller sig hver fredag, fx opleve Tivoli-Garden.
· Musik fra garden / og billeder af dem.
MORFAR-SPEAK:
Tivoli-Gardens Musikkorps er sammensat af træblæsere, messingblæsere og slagtøj, præcis som et harmoniorkester. Musikkorpset spiller ved Gallaparaderne og giver koncerter på Plænen samt en årlig koncert i Koncertsalen. Musikkorpset repræsenterer også Tivoli og Danmark ved forskellige arrangementer i ind- og udland og har bl.a. optrådt for USA´s præsident. Som musiker i Musikkorpset lærer man at spille mange forskellige numre indenfor stort set alle genre fra marcher, valse og polkaer, til ouverturer og koncerter for soloinstrument. Musikkorpset spiller også orkester, opera- og operetteudtog samt musik fra spille- og tegnefilm.
Gallaparaderne er noget mange mennesker tager med sig, som et kærkomment minde fra deres besøg i Tivoli. Det kan absolut anbefales, at følge Tivoli-Garden gå spillende gennem haven iført flotte uniformer.
I Gallaparaderne medvirker Tivoli-Gardens Musikkorps, Tivoli-Garden Tambourkorps, Tivoli-Gardens Fanevagt, Tivoli-Gardens Guldkaret og Tivoli-Gardens Marine Artilleri. I alt 102 drenge samt en Prins og en Prinsesse.
Tivoli-Gardens Tambourkorps er sammensat af marchtromme og marchfløjte.
Tambourkorpset spiller korte marcher under gallaparaderne i Tivoli. De fleste begynder deres musikalske karriere Tivoli-Garden Tambourkorps hvor man lærer at spille efter noder og får erfaring med at optræde. Tivoli-Garden Tambourkorps er også med når der er særlige opgaver i ind- og udland. Som musiker i Tambourkorpset lærer man at spille en række danske, engelske og amerikanske marcher.
Tivoli-Gardens Fanevagt er sammensat af menige, fanebærer og officerer, og deres opgave er at beskytte Tivoli-Gardens gallafane samt Prinsen og Prinsessen i Guldkareten. Når Tivoli-Garden deltager i særlige arrangementer i ind- og udland er det ofte med Tivoli-Gardens Fanevagt som honnørkommando og gemakposter. Mange af Fanevagtens medlemmer modtager instrumentalundervisning på Tivoli-Gardens Musikskolen for senere at søge optagelse i et af korpsene.
Tivoli-Gardens Marine Artilleri har til opgave at sejle Prinsen og Prinsessen i chaluppen "Georgine" fra Fregatten Georg III til Slotspavillonen på Tivolisøen. De er også med som artillerister i Tivoli-Gardens gallaparader. Marine Artilleriet består af kadet, bådsmand og matroser.
Tivoli-Gardens Guldkaret benyttes af Prinsen og Prinsessen under Tivoli-Gardens gallaparader. Guldkareten betjenes af kusk, biløbere og lakajer. Guldkareten, der er bygget i 1916, er en mini-udgave af den kotillonvogn, som "Københavns Blomsterhandlere" gav Kong Christian IX i anledning af kongens 70 års fødselsdag i 1888, og som er permanent udstillet i De Kongelige Stalde på Christiansborg Ridebane.
· Musik
Mange kendte danske er uddannet på Tivoli-Gardens Musikskole, og mange af dem har i dag gjort musikken eller det at optræde til deres levevej. Fx kan nævnes:
Chris Minh Doky, basist
Morten Friis, Safri Duo
Uffe Savery, Safri Duo
Nikolaj Lie Kaas, skuespiller
Jeppe Kaas, komponist, kapelmester og skuespiller,
Peter Düring, trommeslager hos "Nik & Jay
"Michael Bojesen, korchef for DR Radiopigekor
Peter Ettrup Larsen, dirigent
Bjørn Hyrup, kapelmester i Tivoli
Martin Åkerwall, komponist og dirigent
Jan Glæsel, kapelmester og komponist
Peter Glüsing, journalist og tv-vært
Jesper Dukholt, saxofonist i gruppen "Cartoons"
Michael Sandstød, cykelrytter
INFO-SPEAK:
Ønsker du yderligere information, om hvornår der er underholdning, kan du se det på plakatsøjlerne som findes på begge sider af scenen.
· Musik
Følg nu kortet og går til Glassalen.
STOP-START
Du står nu ved Tivolis smukke Glassal.
· Musik
MORFAR-SPEAK:
Glassalens arkitektoniske særpræg og specielle atmosfære går stedet til noget helt unikt.
Det er en karakteristisk, ottekantet glasbygning, der ligger på den plads, hvor Tivolis første koncertsal fra 1843 lå. Den nuværende glaskonstruktion er fra 1946.
Salen bliver brugt til større underholdningsarrangementer, blandt andet Tivoli Revyen.
· Revy lyd/musik
Glassalen er (gen)opført 1946 og ombygget og renoveret flere gange siden. Senest i slutningen af 1990'erne, hvor bygningen blev totalrenoveret.
Den første version af Glassalen var fra 1863 og blev blandt andet ombygget af Poul Henningsen (PH) i 1943. Året efter blev bygningen offer for tysk schalburgtage (hævn for danske sabotørers ødelæggelser).
Ved renoveringen i 1998 blev PHs oprindelige tanker med Glassalen genoplivet, og samtidig er både scenen, de tekniske forhold og publikumsfaciliteterne moderniseret.
Bygningen var oprindeligt en koncertsal fra 1863. Fra 1902 er den blevet brugt til teater, revy m.m. under navnet Glassalen.
Den rummer 967 siddepladser. Senest renoveret i 1998.
I Glassalen ligger også restaurant The Paul.
· Lyd/musik?!!?
INFO-SPEAK:
Brug nu kortet, og gå ned til ”Tivoli Søen”.
· Lyd af springvand / vandmølle.
Se om du kan finde en ledig bænk ved søen, og lad min morfar fortælle dig om søen, imens du sidder og nyder udsigten, og indånder atmosfæren.
MORFAR-SPEAK:
I en lavvandet og næringsrig sø som Tivoli Søen, vil der i sommertiden være en stor algeproduktion og derved ret uklart vand. For at sikre, at der også er rigeligt med ilt til Søens mange karper og krebsdyr sørger Tivoli for, at der er bevægelse i vandet ved at recirkulere dette mellem Tivoli Søen og de omkringliggende vandområder som karrene i Parterrehaven, vandløbene i den Japanske Have, springvandet ved Den blå Safir, det Svenske Åløb samt vandhjulet ved Færgekroen.
Tivoli Søen er oprindelig en del af det gamle forsvarssystem omkring København, hvor København var omgivet af voldgrave. Voldgraven stod i forbindelse med havnen. Men Tivoli Søen i dag har ingen forbindelse med byens øvrige søer eller med havnen, og saltvandet blev derfor til brakvand (en blanding af saltvand og ferskvand).
I dag er vandet i Søen ferskt og vandprøver fra Søen viser, at det er så rent, at man godt kan drikke det, hvis man ikke har noget imod at få et par ugiftige grønalger med i købet. Det er nemlig grønalger, der giver søen det grønne udseende.
Dyrelivet i Søen består primært af karper (skælkarper, spøgelseskarper, koikarper, sølvkarper, læderkarper og guldrimter). Karperne yngler flittigt, og derfor foretages der ind imellem opfiskning af disse. For yderligere at holde bestanden nede, er der i sommeren 2002 udsat 300 gedder.
I september 2003 udsatte Tivoli 5000 dammuslinger i den 12.000 kubikmeter store sø. Muslingerne skulle være med til at forbedre sigtedybden i Søen, da en musling i gennemsnit kan filtrere én kubikmeter vand i døgnet. I sommeren 2004 er der udsat naturligt forekomne mikroorganismer, som i andre europæiske lande havde vist rensende effekt i lignende Søer. Ingen af de to tiltag har imidlertid givet nogen markant effekt.
I juni måned 2005 blev der sat to store stører på hver godt en meter ud, og med dette tiltag sammen med planer om øget udsætning af planter i Søen, håber vi på, at få lidt klarere vand så det bliver nemmere at se fiskene i Søen.
Oprindelig var Tivoli Søen 10 meter dyb, men mange års aflejring af døde plantedele m.m. gør, at den i dag er kun 3,5 m på det dybeste sted ud for Færgekroen. Dybden varierer meget i Søen. F.eks. er den godt 1,5 m ud for Prinsessepavillonen og 70 cm. ved robåden ud for den Japanske Have. En del af Søens aflejringer stammer fra Haven, hvor regnvand fører materiale til Søen via de mange afløbsriste, der findes rundt omkring i Tivoli. Denne tilførsel af regnvand er med til at vedligeholde vandstanden i Søen, ligesom tilførsel af kalk fra Havens grus gør, at vandet ikke bliver surt. Men det at overfladebrøndene fører direkte ud i Søen gør også, at det er utroligt vigtigt, at ingen hælder noget som helst i ristene. Rengøringsvand eller malingrester vil ende direkte og urenset i Søen til skade for dens dyre- og planteliv.
Skattejagt
Vertigo: Der skal gættes hvilket udsagn som er forkert, ud af 4 svarmuligheder.
- I Vertigo kommer man op i 40 meters højde.
- Man kan med den maksimale hastighed udsætte kroppen for over 5 G.
- Der er plads til max. 3 personer i et fly(forkert).
Havens Teater: Her skal man gætte farven på fulgen i midten af billedet. Dette er kun muligt at finde svaret på ved at se det med egne øjne. Billedet er i sort og hvidt.
Indgangen: Der vises 2 billeder af hovedindgangen, hvor det ene billede har et objekt som ikke passer. Man skal derfor finde ud af hvilket billede som er rigtigt ved at stå ved indgangen selv.
Det kinesiske tårn: Her skal man gætte hvilken forlystelse som ligger bagved det kinesiske tårn. For at ikke gøre det for let, er forlystelsen i dårligt udsyn og en smule udslørret. For at finde svaret skal man enten stå i stamme perspektiv eller se det fra et andet.
Dæmonen: Billedet vil være i samme stilart som "DEKONSTRUKTION" og vil derfor være meget utydeligt at genkende. Man vil derfor få givet en ledetråd enten vha en lyd eller et genkendeligt objekt som er tæt på forlystelsen.
Det gyldne tårn: Her skal man gætte antallet af sidepladser der er max. plads til i det gyldne tårn. Billedet vil være udtværet og svært at gætte. Man skal derfor selv finde ud af det med egne øjne.
fredag den 23. oktober 2009
onsdag den 21. oktober 2009
En ide mere
tirsdag den 20. oktober 2009
Tivoli kort
fredag den 16. oktober 2009
Vores koncept
De 3 muligheder på applikationen bliver følgende:
TIVOLI-Dating: (app-navn ikke fastlagt)
Med Tivoli dating, vil vi fysisk føre brugere som bruger applikationen sammen, til en blinddate som har Tivoli som mødested. Det kommer til at fungere ved at man skal indtaste nogle personlige brugeroplysninger som fx navn, køn, alder og hjemby.
Derefter skal man via forskellige valgmuligheder vælge hvad/hvem det er man søger en date med, fx køn, alder, dato/tid. Desuden kan man via prædefineret valgmuligheder tilkendegive hvilke af Tivolis mange muligheder som har den pågældende brugeres interesser, fx forlystelser, spisning, koncerter eller bare en hyggelig gåtur i haven. Alle disse oplysninger bliver så via en database sammenlignet med andre brugeres input, og kan komme med forslag til mulige dates, og komme med ideer til mødested og program for Tivoli turen.
Evt. kan det laves så de 2 datere skal finde hinanden ved hjælp af telefonens indbyggede GPS.
TIVOLI-Podwalk: (app-navn ikke fastlagt)
Her kan man vælge at få en guidet tur rundt i Tivoli, imens man med fortællinger om havens historie, i lyd og billeder på sin telefon bliver underholdt og informeret om de mange ting i forlystelsesparken.
Man kan vælge imellem 2 forskellige guider, som på hver deres måde fortæller om Tivoli.
Den ældre mand/kvinde: (persona ikke fastlagt)
Guider rundt i Tivoli med en hyggelig fortællerstemme. Denne person fortæller om Tivoli set fra et historisk perspektiv
Den yngre mand/kvinde: (persona ikke fastlagt)
Fortæller om Tivoli set ud fra et underholdende perspektiv. Han/hun kommer med information om de mange forlystelser, og fortæller fx om tophastighed og g-kraft på rutsjebanerne, samt anbefalinger af andre forlystelser fra spillemaskiner til skydetelte.
TIVOLI-Skattejagt: (app-navn ikke fastlagt)
Skattejagten skal fungere ved at man kan vælge imellem 2 sværhedsgrader (barn/voksen).
Man skal rundt omkring i tivoli løse gåder, finde poster (plakater) og svare på spørgsmål. Når jagten er slut, sender man på sin telefon de indtastede besvarelser til Tivoli, hvorefter man så er med i en konkurrence om forskellige præmier som fx årskort og restaurant besøg.
produktions plan
PODWALK PRODUKTIONS PLAN
Hvilken historie skal fortælles? Der skal fortælles flere forskellige historier om Tivoli. For eksempel en historie om havens historie. Om de forskellige forlystelser. Om prinsessen. Pantomime teatret. En dag i livet på en tivoli medarbejder. Et kig på fiskene i det store akvarie. Akitekturens historie.
Hvem skal den fortælles til? Vi har en bred målgruppe som vi kalder ”folk der går i Tivoli”.Vi har valgt så bred en målgruppe for ikke at udelukke nogen. Inden for vores målgruppe vil de forskellige podwalks henvende sig til forskellige segmenter af vores målgruppe. Unge/gamle/familier m.m.. Vi skal også tage højde for turisterne derfor skal podwalksne også kunne fås på engelsk og tysk.
Hvor og hvornår skal historien fortælles? Historierne skal fortælles i Tivoli . Måske når Prinsessen kører igennem haven kan en reporter fortælle live om hvad der forgår.Når der er aqua koncert.
Hvordan skal historien fortælles? Alt afhængigt af hvem vi henvender os til skal historien fortælles af forskellige speakere . En morfar type til at fortælle noget om Tivolis historie.
Hvordan skal historien distribueres? Man dowloader den til sin ipod. Man finder den på en hjemmeside på nettet.
Hvordan researcher man på historien? Vi har tænkt os at lede på nettet på nettet og gå i Tivoli og undersøge.Tale med nogen inde i Tivoli.
Hvem skriver manus? Jens og Lasse.
Hvem skal speake? Os selv. Vi vil evt. lede efter nogle typer der er som den vi har besluttet os for at bruge i podwalken.
Hvem skal producere lyd? Lasse og Jens.
Hvilke målsætninger har man for sin podwalk? Den skal være undeholdende, personlig, oplysende, sjov og give en spændende ny vinkel på Tivoli eller en sjov historie mens man går rundt derinde.
PODWALK FORTÆLLINGEN
Genre? Dokumentar. Fortæller stilen. Historisk.
Lyd: reallyd, effekt, soundtrack? Vi vil bruge de autentiske lyde som er i Tivoli (reallyd) . Måske lægge nogle lyde på henover som vi optager derinde(effekt).Vi vil også bruge baggrunds musik til at understøtte de forskellige stemninger (soudtrack).
Tone of voice . Det skal være personligt ,med forskellige karakter typer til de forskellige historier. Vi vil komme med ideerne til mange forskellige podwalks men vi vil kun lave 2 på grund af tidsmangel.
Interview – med hvem? Om hvad?
Vi vil komme med ideer til mange forskellige folk .Eventuelt: En bedstefar type om havens histore. En balletdanser om sin karriere i Tivoli og stemningen bar scenen. En ruchebanefører om farten af forlystelserne. Tivoli direktør giver en indblik i Tivoli. Forskellige guidede ture som viser en rundt steder alt afhængigt af hvad man er interreseret i at se i Tivoli. Med oplæsesere der er personlige/ sjove/faglige/uhyggelige/historiske og alt muligt.
Billeder/grafik – hvilke? Vores stilart er Dadaisme så derfor vil vi lave nogle dadaistiske Tivoli inspirerede illustrationer der illustrerer hvilken podcast der er man skal til at høre. Evt. animerede.
Andre visuelle hjælpemidler? Feks. Kort?. Ja vi vil bruge et interaktivt kort som vi laver i flash.GPS så man kan se hvor man er.
torsdag den 15. oktober 2009
onsdag den 14. oktober 2009
Projektet
Vi tænker stadigt nærmere over konceptet. Det bliver fedt når vi ved hvad vi skal lave så vi faktisk kan komme igang med det.